loading...
Welcome to the Official website Alireza Abdoos
Pejvak-Music بازدید : 46 نظرات (0)

خوب می خواهیم از ابتدای ابتدا گیتار زدن رو یاد بگیریم.

گام اول

اگه راست دست هستید ناخن های دست راست بلند واگه چپ دست هستید ناخن های دست چپ بلند اما یادتون باشه زیادی بلند نباشه.همیشه در راست دست ها ناخن های دست چپ کوتاه (اصلا نباید ناخن داشته باشید)زیرا این عمل باعث میشود ک انگشتتان روی سیم به جای این که عمود باشد خم بشه ...

Pejvak-Music بازدید : 49 نظرات (1)

 

کاربرد کلید و حامل های گوناگون و کلیدهای ساز بندی

 

 تمامی سازهایی که با کلید های مختلف نوشته میشوند در زیر آمده است.

 

  البته از گذشته تا به حال بعضی از حامل ها که استفاده ی کمی داشتند جای خود را به حامل های

  دیگر دادند.

 

  ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

 

کلید سل       SoL Clief 

 

Pejvak-Music بازدید : 44 نظرات (0)
قدم اول: نت خواني

  هنرجوي موسيقي بايد دانش نت نويسي و نت خواني را به طور كامل فرا گيرد  براي درك بهتر اين دانش  هنرجويان بهتر است كه از بخش پارلاتي جلد هاي 1.2.3كتاب پوتسولي استفاده كنند تا دانش نت خواني آنها تا حدي ارتقا پيدا كند .

قدم دوم: سلفژ

ما بايد سلف‍ژ قوي داشته باشيم به طور مثال فرق نت چنگ و دو لاچنگ را از نظر زماني بايد به طور كامل بدانيم و يا سكوت ها را به طور كامل بشناسيم و  در زمان خاص خود آنها را اجرا كنيم . به گونه اي كه هنر جويان مبتدي نسبت به سكوتها خيلي بي تفاوت مي باشند وخيلي سريع از روي آنها مي گذرند ولي سكوتهابه همان اندازه نتها با ارزش مي باشد.

موتزارت گفته است:سكوت بيشترين تاثير را در موسيقي دراراست.

حتي در بعضي مواقع تاثير سكوتها رااز نتها بيشتر مي توان حس كرد.

"نوازندگان بزرگ مي دانند سكوت چه نقشي در اجراي آنها دارد.

بعضي ها مي گويند كه سكوت چيز بي ارزشي است و ما نبايد وقت زيادي بابت آنها هدر دهيم " در صورتيكه نمي دانند كه بر اساس همين مسايل (ظريف و كوچك) است كه پيشرفت هنري شكل مي گيرد.

به طور مثال سه گونه استاكاتو در موسيقي وجود دارد كه هنرجويان كم توجه اين سه را به يك حالت اجرا  ميكنند. بنده به اين سه نمونه در يكي از سونات هاي موتزارت برخوردم وبه آنها خيلي توجه كردم.

قدم سوم : ريتم

 ما بايد به سراغ ريتم برويم -بيشترين و با ارزش ترين مساله در موسيقي علمي ريتم مي باشد -ريتم به موسيقي روح مي بخشد و شنونده را به خود جلب مي كند. براي اينكه ريتم قوي داشته باشيم و ريتم را در درون خود حس كنيم بايد تمرين مداوم ريتم خواني داشته باشيم .

  فراگيري ريتم كاري بس دشوار است كه نيازمند به تمرين مداوم سلفژ در دو حالت نت خواني و صدايي مي باشد.

ريتم يكي از اصلي ترين مواردي است كه هنرجوي موسيقي بايد توجه زياد به آن داشته باشد براي مثال اگر ريتم شب و روز بهم بخورد و ما در 24 ساعت شب داشته باشيم زندگي موجودات از ريتم خارج شده و چرخه اي خود را از دست مي دهد كه در موسيقي هم به اين صورت مي باشد كه اگر ما زمان نتي را اشتباه و شخصيت آن نت را زير سوال ببريم موسيقي از ريتم خارج شده و ديگر موسيقي نمي باشد.

من براي قوي تر شدن ريتم پيشنهاد مي كنم به آثارموتزارت كه از مكتب كلاسيك وين پيروي مي كند و ريتم در اين مكتب آزاد نمي باشد و نوازنده حق اينكه ريتم قطعه اي موسيقي را در اين مكتب كم و زياد بكند راگوش فرا دهيم.

Pejvak-Music بازدید : 50 نظرات (0)

 

اکتاو(Octave) :

هرگاه از یک نت شروع به نواختن کنیم پس از طی هشت نت به نت هم نام می رسیم ، که به این فاصله یک اکتاو می گویند . از اکتاو جهت بیان وسعت صدای یک ساز استفاده می شود . گیتار از لحاظ وسعت صدا دارای سه و نیم اکتاو می باشد . همانطور که در شکل قبل دیده می شود ، این بازه از نت « می » که در زیر خط سوم کمکی پائین قرار گرفته و بم ترین نت گیتار می باشد شروع شده و به نت « سی » که بر روی خط پنجم کمکی بالا قرار می گیرد ، ختم می شود 


 

Pejvak-Music بازدید : 44 نظرات (0)

 

 

تئوری موسیقی در گیتار:

نت در موسیقی :

هر علمی برای بیان خود دارای الفبای خاصی می باشد ، موسیقی نیز به عنوان یک هنر آکادمیک و علمی برای بیان و ارائه خود نیازمند یک الفبا و رسم الخط ویژه و منحصر به فرد خواهد بود .

بقیه در ادامه مطلب.....

Pejvak-Music بازدید : 45 نظرات (0)

 

اسامی انگشت چپ و راست

 

توجه داشته باشید که ناخن های دست راست به اندازه مناسب بلند و ناخن های دست چپ به طور کامل گرفته شده باشند .

 

هر یک از انگشتان اسم مخصوص به خود را دارا می باشند :

 

 

 

Pejvak-Music بازدید : 41 نظرات (0)

 

تبلچر (Tablature)عبارتست از شش خط موازی که نشان دهنده شش سیم گیتار بوده اما برعکس دیده می شوند یعنی سیم 1 گیتار خط ششم در تبلچر می باشد .  شماره هر فرتی را که نت مربوطه در آن قرار دارد به وسیله عدد بر روی هر سیم می نویسند . (عدد 0 بیانگر سیم آزاد می باشد )

باید به تبلچر عنوان ابزاری در جهت یادگیری جایگاه نت ها در پوزیسیون های مختلف گیتار نگاه نمود ، نه فقط راهی برای گریز از نت خوانی

Pejvak-Music بازدید : 49 نظرات (0)

برای کوک سیم های گیتار یک روش ساده رو بهتون پیشنهاد می کنم (که متداول ترین روش کوک کردن گیتار هم هست). البته به تازه کارها توصیه میکنم از کسی کمک بگیرن چون برای کوک کردن گیتار باید گوشتون تا حدودی قوی شده باشه. خُب. . . شروع می کنیم:

 

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 50
  • کل نظرات : 7
  • افراد آنلاین : 3
  • تعداد اعضا : 22
  • آی پی امروز : 6
  • آی پی دیروز : 0
  • بازدید امروز : 8
  • باردید دیروز : 1
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 17
  • بازدید ماه : 14
  • بازدید سال : 216
  • بازدید کلی : 10,499